Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، جلال ملکی در برنامه «سلام تهران» با اشاره به سرد شدن هوا، گفت: همه ساله در مقاطعی که هوا به یک‌باره سرد می‌شود، تلفات و خسارت‌های ناشی از گاز افزایش می‌یابد. متأسفانه آموزش‌های غلط در این حوزه مطرح می‌شود. سال ۸۶ بیشترین تلفات ناشی از مونواکسیدکربن اتفاق افتاد، چرا که به شدت توصیه می‌شد که تمام در و پنجره‌ها را ببندید؛ الان هم می‌گویند در همه جا از نوار و درزگیر استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به استفاده از درزگیرها در اماکنی که از شوفاژ یا رادیاتور استفاده می‌کنند، تصریح کرد: درصد بسیاری از شهروندان از وسایل گرمایشی سنتی و مشتعل مانند شومینه، بخاری گازی و یا نفتی استفاده می‌کنند. در این موارد، حتماً باید مسیری برای ورود و خروج هوا وجود داشته باشد. نباید تمام راه‌های ورود هوا را ببندیم؛ حتی باز بودن زیر در و لای پنجره کفایت می‌کند. مدیریت انرژی و سوخت برای ما مهم است، اما به چه قیمت؟ در اماکنی که از وسایل گرمایشی شعله‌دار استفاده می‌شود، ضروی است مسیر تبادل هوا باز نگه داشته شود. در بعضی مواقع، دیده می‌شود در یک خانه ۴۰ متری دو بخاری بزرگ روشن است که به طور حتم، میزان ورودی گرما با خروجی هوا در آنجا یکسان نیست. یکی از اضلاع حریق اکسیژن است؛ اگر اکسیژن در یک محیط کم شود، گاز مونواکسیدکربن بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به تقسیم‌بندی دودکش‌ها به ۲ دسته، گفت: یک دسته از دودکش‌ها که در داخل دیوار استفاده می‌شوند، دودکش‌های سیمانی هستند. هر وسیله شعله‌دار اعم از پکیج و یا آبگرمکن دیواری، حتماً باید یک دودکش از لبه خود تا انتهای پشت‌بام داشته باشد، که یک متر از پشت‌بام بالاتر می‌آید و یک کلاهک اچ بالای آن نصب می‌شود. شهروندان در این بخش دخل و تصرف ندارند و چشم امیدشان به سازنده است که یک منزل خوب به آنها تحویل دهد. متأسفانه در خیلی از موارد می‌بینیم که به جای دودکش سیمانی از دودکش فلزی و یا شکسته استفاده شده است؛ حتی از لوله پلیکا استفاده می‌کنند که به مرور دچار شکستگی می‌شود.

ملکی با بیان اینکه دومین دسته، دودکش‌هایی است که مدیریت‌شان در دست مصرف‌کننده است و پشت بخاری‌ها نصب می‌شوند، توصیه کرد: فقط و فقط از دودکش‌های ورق فلز گالوانیزه یعنی دودکش‌هایی که دهانه آنها در یکدیگر چفت می‌شود، استفاده کنید. این دودکش‌ها حالت فیزیکی مقاوم دارند و خم نمی‌شوند. متأسفانه شهروندان از دودکش‌های فلزی، آلومینیومی و آکاردونی استفاده می‌کنند، که این دودکش‌ها برای اماکنی که می‌خواهند آلاینده‌ها را خارج کنند، اصلاً مناسب نیست. شهروندان هنگام استشمام بوی گاز در وهله اول در و پنجره‌ها را باز کنند و تمام شیرهای گاز را ببندند؛ بعد با یک حوله یا پارچه سفید مرطوب، گاز را از محیط خارج کنند. سازمان آتش‌نشانی هم حتماً در جریان قرار بگیرد. 

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به حادثه آتش‌سوزی در بازار گل محلاتی تهران که از استفاده نادرست کپسول گاز نشأت گرفته بود، اظهار داشت: نمونه این اتفاق در منطقه قلعه‌مرغی تهران هم رخ داد. در هر دو مورد، کپسول آورده بودند تا بادکنک باد کنند که این حادثه رخ داد. در چنین مواردی، جان شهروندان و آتش‌نشانان در خطر است؛ البته آتش‌نشانان همواره خطر را می‌پذیرند، اما برای اصلاح آن همه باید پای کار باشند. دوستان شهرداری در منطقه بازارگل می‌گفتند سال‌هاست که به مالکان تذکر می‌دهیم این محوطه را ترک کنند، چون مالکیت آنجا با شهرداری نیست. اتحادیه و نهادهای نظارتی کار خود را درست انجام نمی‌دهند. هر شغلی یک اتحادیه دارد که هر سال جواز کسب را تمدید می‌کند؛ بهتر است اتحادیه‌ها به جای اینکه فقط حقّ تمدید بگیرند، دارا بودن تأییدیه آتش‌نشانی را از شرایط لازم برای تمدید جواز کسب عنوان کنند.

این کارشناس ایمنی درباره جابجایی بازارهای گل تهران نیز گفت: تصمیم برای جابجایی مشاغل در تخصص سازمان آتش‌نشانی نیست، اما بازار گل امام رضا و شهید محلاتی جزو ناایمن‌ترین مراکز تهران در محدوده جغرافیایی خود هستند. بارها کارشناسان سازمان آتش‌نشانی به مالکان اخطار داده‌اند، اما تاکنون اقدام خاصی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه با وجود تمام سختی‌ها و کاستی‌ها، اگر دوباره قدرت انتخاب داشته باشم، باز هم آتش‌نشانی را انتخاب می‌کنم، گفت: چند سال پیش وضع معیشت آتش‌نشانان و کارمندان بهتر از الان بود. آتش‌نشانان جزو افرادی هستند که هر روز جان خود را در کف دست می‌گیرند؛ منصفانه نیست که خانواده آنان ۲۴ ساعته استرس را تحمل کنند و در آخر ماه، دریافتی آنها جوابگوی زندگی‌شان نباشد. هم اکنون بسیاری از همکاران ما حاشیه‌نشین شدند. امیدواریم که مسئولین یک بازنگری فوری نسبت به دریافتی و معیشت آتش‌نشانان داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تهران آتش نشانی بازار گل حریق سازمان آتش نشانی استفاده می کنند آتش نشانان دودکش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم

همشهری آنلاین - مجید جباری: ۷میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال ۱۳۹۱میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را، بیش از ۱۲۲هزار تن در سال اعلام کرد؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک ۵کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد. اما فاضلاب‌های شهری، سموم کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های رادیواکتیو که از کشورهای حاشیه خزر وارد این اکوسیستم آبی بسته می‌شود، وضعیت دریای خزر را چنان بحرانی کرده است که مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: «برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم.»

آلودگی خزر به قدری افزایش یافته است که ماهیگیران تالاب انزلی هم از مهاجرت آبزیان این تالاب بین‌المللی به‌دلیل افزایش آلودگی آب خبر داده و گفته‌اند که آلودگی خزر و به تبع آن آلودگی تالاب‌ها و پهنه‌های وابسته به خزر منجر به مرگ‌ومیر و مهاجرت آبزیان این اکوسیستم شده و حتی ماهیان خزر را به سمومی نظیر جیوه و سرب آلوده کرده است.

بحران آلودگی خزر، اما موجب شد تا دولت ایران بعد از ۶سال وقفه در همکاری‌ مشترک با کشورهای حاشیه خزر برای صیانت از این پهنه آبی و کنترل و جلوگیری از آلودگی بیشتر آن، نشست مشترک وزیران ۵کشور حاشیه خزر را برگزار و کنوانسیون خزر را پس از ۶سال وقفه زنده کند.

پدیده بسیار خطرناک در سواحل شمالی کشور | پیامدهای پسروی آب دریای خزر ؛ هشدار به مردم صادر شد کنوانسیون تهران چیست و چه اهدافی دارد؟

سال ۱۳۸۲، ۵کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در توافقنامه‌ای که کنوانسیون تهران نام گرفت، تفاهم کردند برای کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری و کنترل گونه‌های مهاجم، حفاظت و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، بحث مربوط به نوسانات تراز آب دریای خزر و مجموعه فعالیت‌های پایشی با یکدیگر همکاری کنند. کنوانسیون تهران ۳سال بعد در سال ۱۳۸۵برای ۵کشور لازم‌الاجرا و قرار شد نمایندگان این کشورها حداکثر ۲ سال یک‌بار در نشست مشترکی شرایط خزر را در قالب پروتکل‌های کنوانسیون تهران بررسی و برای مقابله با مخاطرات این پهنه آبی تصمیم‌گیری کنند.

سهم ایران در آلودگی خزر

مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست درباره کنوانسیون تهران گفتکنوانسیون تهران معاهده نسبتا جدیدی است. طبق قوانین این کنوانسیون باید حداکثر ۲ سال یک‌بار نشست وزیران کشورهای عضو برگزار شود، اما از آخرین نشست بیش از ۶سال گذشت و این نشست‌ها متوقف شد تا اینکه سال گذشته، کاپ ۶بعد از این وقفه برگزار و یک گام برای مقابله با تهدیدات خزر برداشته شد.»

فرناز شعاعی، مشاور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

فرناز شعاعی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود: کنوانسیون تهران، ۴پروتکل تدوین شده دارد که ۲پروتکل آن برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا شده است. یکی «پروتکل مقابله با شرایط اضطراری نفتی در دریا» و دیگری «پروتکل مقابله با آلودگی‌های با منشأ خشکی». برخی اقدامات کارشناسی برای تهیه دستورالعمل‌های اجرایی و کارهایی که لازم است در منطقه به اجرا دربیاید، درقالب این ۲پروتکل در حال انجام است. کنوانسیون تهران ۲ پروتکل دیگر هم دارد که به امضای اعضا رسیده، اما هنوز لازم‌الاجرا نشده است. «پروتکل حفاظت از تنوع زیستی» که منتظر روسیه هستیم و «پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی» که ۴ کشوردیگر آن را تأیید کرده‌اند و این پروتکل در مجلس شورای اسلامی ایران در نوبت تصویب نهایی است. این پروتکل‌ها بازوهای اجرایی کنوانسیون تهران هستند و کارها و مذاکرات و جلسات کارشناسی منطقه‌ای هم در راستای کنوانسیون در جریان است. امیدوارم بعد از عملیاتی شدن این پروتکل‌ها شرایط دریای خزر بهبود پیدا کند.»

او گفت:«بخش عمده‌ای از آلودگی‌هایی که وارد دریای خزر می‌شوند منشأ انسانی دارند و از خشکی وارد دریا می‌شوند. ایران هم در کنار ۴ کشور دیگر، یکی از کشورهایی است که از نظر سموم و پساب کشاورزی و فاضلاب شهری و روستایی و خانگی در آلودگی دریای خزر نقش دارد شرایط دریای خزر شرایط مطلوبی نیست و من به شخصه برای شنا هم به دریای خزر نمی‌روم. بنابراین امیدواریم اجرای پروتکل‌های کنوانسیون تهران روی کاهش آلودگی‌های خزر، بهبود وضعیت مردم ساکن در حاشیه این پهنه آبی و همچنین حفاظت گونه‌ها و زیستگاه آبزیان خزر تأثیر مثبتی داشته باشد.

کد خبر 848523 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران آلودگی آب نفت استان گیلان استان گلستان نفت - آلودگی دریای خزر محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • چرایی تجهیز نبودن آتش نشانی شهرک امام زاده ابراهیم شفت
  • شهادت امام جعفر صادق (ع) هیأت کجا برویم؟
  • برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید
  • ۵۰ سازه ناایمن در اراک شناسایی شده است
  • واژگونی پراید در آزادراه قزوین- تهران ۳ فوتی برجای گذاشت
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • غرق شدن جوان محلاتی در استخر آب
  • داعش مسئول حمله به نمازگزاران هرات
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ابراز نگرانی گزارشگر سازمان ملل از تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا